Harnesk

RH Jakt & Natur

RH Hunting & Nature introducerades 2009 som en utvidgning från Roland Harnesk Organization Development, en konsultverksamhet som startades 2007 av Roland Harnesk. RH Hunting & Nature erbjuder exklusiva möjligheter för naturupplevelser som jakt med vapen eller kanske kamera.

Skogen ligger fem kilometer söder om polcirkeln i Jokkmokk -området i norra Sverige. Det primära jaktområdet är cirka 1000 hektar skog i växelvis terräng. Det finns två berg med bergsområden med mogen skog och kärrmarker, en bäck, skogsmar och naturliga brunnar.

De viktigaste olika spelen är älgar och fåglar (capercaille, orre och hasselhöna). Den växande björnpopulationen ökar möjligheten till kontakt. Andra stabila viltpolpulationer i området är röd räv, hare, vallfisk och tallmår.

RH Hunting & Nature erbjuder en exklusiv och personlig upplevelse med skickliga guider och lös skällande hund, välutbildad för antingen fågel eller älg. Hundarna tränas för att hitta och markera viltet och skälla tills jägaren anländer. Jaktdagarna börjar vanligtvis vid gryning.

Det är möjligt att uppleva andra aktiviteter som att plocka bär, besöka björnhål och vistas i skogsstuga.

Gästerna får själva ordna boende i exempelvis hotell eller fullt utrustade stugor med bastu på en campingplats nära Jokkmokk stad, 20 kilometer från jaktområdet. Lunch och fika ordnas av lägereldarna. Frukost och middag ingår normalt inte i erbjudandena men kan ordnas. RH Hunting & Nature samarbetar med erfarenhet som kan tillgodose andra personliga krav från gäster eller följeslagare.

 

RH Hunting & Nature har en miljöpolicy att alla aktiviteter måste ta alla möjliga hänsyn och respekt för vilda djur och natur. Transport till och från jaktområdet sker med bil, men inne i området rekommenderas att gå till fots och åka skidor.

Verksamheten är i ständig utveckling. Viltreservatet är avsett att minska beståndet av rödräv och tallmår, till förmån för det lilla viltet, och öka livsmiljöerna för älgpolpulationen.

Välkommen till vilda djur

 Jagare