Harnesk

Handledning i Jokkmokk vid polcirkeln om jakt, kallning, fångst och flåning av röd räv.

 

Välkommen till en handledning om jakt på röd räv i hjärtat av skogsmarken nära polcirkeln i norra Sverige. Gästerna kommer att lära sig att jaga och flå röda räven. Metoder som används är att ringa, fånga och stå i skydd. Varje gäst kommer att övervakas medan han flår en räv och förbereder den för att skicka hem. Jaktområdet har en riklig population av röd räv och för att säkerställa kvalitet kommer endast tre gäster som mest att delta vid varje tillfälle. 

 

Programdag
1 : Gästerna anländer till Jokkmokks kommun. Det kommer att finnas en första handledning och presentation av den kommande jakten, följt av middag.

 

Dag 2 : Efter frukosten övergår vi till jaktmarken, tömmer fånglinan och lägger ut nya fällor. Efter middagen kommer gästerna att ta ställning i ett bekvämt skydd för väntande jakt eller ringa i skogen.

 

Dag 3 : Se program Dag 2. Handledning om rävskinn, antingen egen räv eller en som tillhandahålls. Huden skickas efter beredning.

 

Dag 4 . Efter att ha tömt fällorna och njutit av lunch börjar vi transfern till flygplatsen.

 

Pris
Pris enligt överenskommelse utifrån önskemål.
Alkoholhaltiga drycker, logi och flygbiljetter ingår inte.

 

Övrig information
Gästerna ansvarar för att ta med sig personlig utrustning, kläder och vapen. I priset ingår följande: fyra dagars handledning/jakt, skogsfika, jaktlicenser, pokalberedning av en räv, bilöverföringar till jaktområdet och transfer till och från flygplatsen.

Annan
transport eller utrustning kan ordnas.
Jaktsäsongen är från december till april.

Fox1

En fin röd räv i vinterpäls   

 

räv2

 

 

 

räv3

 

Fångad röd räv 2112

 

Kontakta oss för mer information.
Roland Harnesk Hunting & Nature                
Lenatorp 1, 962 03 Mattisudden
Sverige
Tel. +46 70 636 22 43
E-post roland@harnesk.info